Etiketter

,

Image
Kall gazpacho kan jag leva på varma sommardagar. 
Idag var det inte kanske precis stekhett ute men jag var sugen på det i alla fall.
Den går snabbat att göra och så fyller jag upp min tekanna med gazpachon och så får den bo i kylen klar att ätas/drickas när man känner för det 🙂

Idag gick jag efter ”man tager vad man haver -principen”, och därför blev sellerin huvudingrediensen.
Dessutom fick jag tipset för flera år sedan att steka grönsakerna (utom gurkan) innan och sedan mixa ihop dem med tomatjuicen. 

Då får den en ännu godare smak tycker jag. 

Till dagens gazpacho använde jag:
200 g stjälkselleri
1 grön paprika
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 rejäl bit gurka
1 l tomatjuice
Saften från en lime
Olivolja
Salt och peppar

Jag började med att hacka schalottenlök och vitlök och fräste det lite lätt i olivoljan. Sedan hade jag i den upphackade sellerin och paprikan och lät detta hettas upp i stekpannan tillsammans med löken.
Efter ett par minuter när allt fått ”svettas” ihop ett tag hällde jag ner stekblandningen i matberedaren. Tillsatte tomatjuicen och gurkan som jag skurit i grövre bitar. Lät allt mixas ihop i någon minut.
Pressade i limesaften och saltade och pepprade.

Sedan hällde jag som sagt upp soppan i min tekanna och ställde in den i kylen någon timme.

Nu står jag redo inför en rejäl värmebölja 🙂