Etiketter

, ,

Idag hade Sebastian sin skolavslutning och därmed har båda barnen nu efterlängtat sommarlov. Glädjen är total ;-).

Det har varit full rulle de senaste veckorna med allt inför skolavslutningarna, niornas bal (för Sofia) och mycket annat skoj. 
Nu är lite sommarlovslunkfeeling mycket välkommet.

Något vi har gjort mycket här hemma den senaste tiden då det varit så varmt och skönt är att grilla.
Det är ju så skönt med att man kan slänga på i princip vad som helst, grönsaker, kött, korv, hamburgare. Alla får det de vill ha.

Viktigt när vi grillar är goda tillbehör. Oftast blir det en stor sallad med t ex rödkål, edamamebönor, ruccola, cashewnötter och granatäppelkärnor.
En härlig sallad som passar till det mesta.
Och gärna en god sås till också. Som fär bryta av i smaken till det övriga.

Den här goda gröna såsen/dressingen har jag serverat en hel del på sistone.
Underbart god är den, lite syrlig. Vegansk är den så den kan alla äta.

Jag hittade receptet på Mitt kök – Expressen.

God sås/dressing med tahini och persilja

4 msk tahini
3/4 dl vatten
Saften från en halv – till en hel citron (beroende på hur syrlig man vill ha såsen)
En nypa chiliflakes
1 vitlöksklyfta pressad
En näve färsk krusbladig persilja
Salt efter smak

Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa en liten stund. (Tills persiljan inte längre hänger ihop.)

Häll upp såsen/dressingen i en skål och låt stå framme tills den ska serveras.

Servera den till grillat, till en paj, en sallad eller doppa gott bröd i den.
Den passar till allt möjligt.

Grönt är skönt…