Etiketter

, , , , ,

Nu märks det tydligt att påsken närmar sig. Inte minst på alla påskrecept som det söks på för fullt på här på bloggen. Jättekul!
Alltid roligt att kunna vara till hjälp :-).

Igår hade vi vänner över på middag och då bjöd jag på vit chokladkladdkaka till dessert. Med lime- och flädermarinerade jordgubbar till. Och vispad grädde förstås.

Receptet kommer från Roy Fares och hittas –>här<-. (Jag hoppade dock kokos runt kanten och citronzest i smeten)

Marinerade jordgubbar:

Skär upp sköljda jordgubbar (0,5 l) i lagom tunna skivor och lägg i en skål.
Pressa saften ur en halv limefrukt över jordgubbarna och tillsätt en halv deciliter outspädd fläderblomssaft. Riv lite limeskal över och blanda om allt försiktigt.

Lägg plastfolie om och låt allt stå i kylen ett par timmar.
Dekorera dem sedan på den färdiga kakan när den ska njutas.

Till förrätt/aperitif igår drack vi den här goda proseccon från Pasqua, vilket passade perfekt till krustaderna med rökt lax och löjrom (typ ->dessa<-) som vi bjöd på.

Jag är väldigt förtjust i just Prosecco. Både att dricka som det är eller att göra t ex bellini på. Ett bra och prisvärt alternativ på bubbel.

Pasqua Prosecco är ett perfekt alternativ till buffébordet (påskbordet) då den är både frisk och fruktig och har en fin syra som passar till sallader, rätter med lax och matiga pajer bl a.
Serveras givetvis väl kyld.


Pasqua Prosecco Frizzante (Italien), art. nr: 79363, 89:-