Etiketter

,

En av de kallaste dagarna förra veckan bjöd Kronfågel in till årlig grillunch. Årets nyheter presenterades och det ingav ett ordentligt hopp om att det snart vankas varmare tider.
Grillmiddagar utomhus, långkalsongerna ihopvikta lång ner i lådorna och fastare mark under fötterna. Som jag längtar…

Nyheter som BBQ Minutfilé Chimichurri, BBQ Lårfilé Black Garlic och BBQ Kycklingsteak Pepper fick vi prova. Likaså kycklingkorvarna: chorizo och ost- och kycklingbacon.


Dessutom presenterades den här Kyckling-Grill-Korv-Mixen för att uppmärksamma fotbolls-VM i sommar. Tanken är att vi ska grilla våra motståndare… 😉

När vi kom så serverades just VM-korvarna som munsbitar, korv-aperitif´s. Supersmart ju. Och så gott.

Tyskland längst upp: Bratwurst med marinerad potatis och curryketchup.
Sydkorea till vänster: Gochujang på friterat rispapper med kimcheemajjo.
Mexico till höger: Jalapeno på tortillachips och toppad med tomatilliopípian


Ljuvlig tomatsalsa som tillbehör som innehöll förutom tomater, salladslök, limejuice, ljust öl, koriander, vitlök och röd chili.


Alltså doften av grillat…


Min tallrik, bestående av grillad kyckling, blomkålsgratäng, grillad avokadosallad, tomatsalsa, grillad chorizo och sallad på grillad spetskål, gulbetor och grönkål.
Men förstår ni hur gott?? 🙂

Till dessert fick vi vaniljinkokt rabarber med rostad mandelcréme, mandelmaränger och kardemummasorbet.
Himmelskt!

Allt gott vi åt var komponerat av kocken Magnus Albrektsson.
Magnus och hans ljuvliga kokkonster är jag väl bekant med sedan tidigare och vet att när han rör i grytorna, då blir det matmagi 😉

Stort tack till Kronfågel för en jättetrevlig lunch och för all inspiration till grillen i sommar.
Kan tillägga att kycklingchorizon gjorde stor succé här hemma.