Etiketter

, , ,

Snart stundar påsken som ju precis som julen är en riktig mathögtid.
Påskbufféer med ägg och sill i olika varianter, lax likaså, lamm och goda pajer och mycket mycket mer.

Jag själv är ju en stor laxälskare. Inte minst av färskrökt lax. 
Blir det någonsin något över från när vi har haft rökt lax hemma, då är den här goda laxpastan ett måste.

Pasta med rökt lax till 2-3 port.

Skivad rökt lax (200 g)
1/2 röd lök
1 citron
Färsk dill
1 dl créme fraîche (den fetaste)
1,5 dl matlagningsgrädde
Salt och grovmalen svartpeppar
Valfri pasta
Smör att steka i
(Riven parmesan)
(Svartpeppar – grovmalen)


Finhacka rödlöken och skär laxen i mindre strimlor.

Fräs rödlöken i smör en kort stund, 2-3 minuter.
Tillsätt créme fraîche och matlagningsgrädde och låt puttra ett par minuter.
Pressa i lite saft från en halv citron till att börja med. Smaka av och se om du vill ha mer citronsaft. Låt puttra på lite till.
Salta och peppra lite. Riv lite citronzest över och smaka av och rör om allt.

Tillsätt den strimlade laxen och lite klippt dill och blanda runt. Nu är laxsåsen klar. Spara lite lax till garnering.
Servera med nykokt pasta och lite ruccolasallad till.


Riv över lite parmesan om så önskas och lite nymalen svartpeppar

Ät och njut!

-Här kommer också ett tips på ett vitt vin som passar jättebra till den goda pastan:

Pasqua Sanzeno Chardonnay, ett frisk och gott vitt vin med en bra syra som passar perfekt till pasta med fisk och/eller skaldjur, risotto och inte minst till en god bouillabaisse.
Ett favoritvin här hemma faktiskt.
(Artnr: 2907) Ekologiskt.