Etiketter

, ,

Hej kära ni  ❤

Tiden susar fram och jag har inte hunnit kika in här på ett tag men nu så…

I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Jag älskar ju kål i alla dess former och det här var ännu en ny variant för mig.

Det bästa med att bli bortbjuden (förutom det trevliga sällskapet man kommer till förstås…) är att få inspiration till ”ny mat”. 
Ibland hamnar man ju lätt i gamla hjulspår vare sig man vill eller inte. Då är det toppen att få kliva in i någon annans kök och njuta lite ny inspiration ;-).

Dagen efter susade jag till affären och köpte på mig spetskål och bestämde mig för att testa det själv och improvisera lite.

Resultatet blev rätten ovan. Ugnsrostad spetskål serverad med buffelmozzarella och tomatsås. 
Det blev riktigt gott och jag rekommenderar det varmt. En vegetarisk rätt som är enkel att göra och kan serveras som en egen rätt eller som tillbehör till en bit kött t ex.

Ugnsrostad spetskål med buffelmozzarella och tomatsås. (ca 2 port).

En halv spetskål
1 paket buffelmozzarella
En burk god färdig tomatsås (om det ska gå snabbt)
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar – grovmalen


Sätt ugnen på 190 grader.
Dela spetskålen i mindre bitar och fördela ut på en ugnsplåt (klädd med bakplåtspapper) med lite högre kanter.
Ringla olivolja och smula flingsalt över kålen och dra ett par varv med svartpepparkvarnen.

Sätt in spetskålen i den uppvärmda ugnen. Låt den stå inne en kvart och ta ut formen och blanda om. Fortsätt grädda en kvart till.
Se om kålen fått fin färg och blivit lite mjukare, då är den klar. Låte den annars stå inne i ugnen en 10 minuter till. 

Ta ut kålen och lägg upp på tallrikar. Fördela uppskuren buffelmozzarella och tomatsås över. Garnera med färsk basilika. 
Server med ett gott bröd till.

Smaklig spis!