Etiketter

, ,

Det här blev riktigt riktigt gott!

Hittade ett paket vita bönor hemma som måste blivit över från någon matkasse. 
Idag var jag sugen på att göra hummus men hade inga kikärtor hemma. Då kom de här vita bönorna väl till pass. 

Jag hade ingen tahini hemma heller, men det gjorde inget. Det här blev jättegott ändå.
Citron – vitlök – parmesan är en toppenkombo och passade väldigt bra i den här röran.
Lite olivolja, svartpeppar och flingsalt till och det blev verkligen supergott.
Och så enkelt! 

Bönröra på vita bönor, parmesan och citron

1 pkt vita bönor (stora) 230 g avrunnen vikt
Saften från en halv citron + citronzest efter smak
En nypa flingsalt
1,5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
0,75 dl riven parmesan
Grovmalen svartpeppar

Tillbehör

Riven parmesan att göra parmesanchips på till garnering
Pärltomater till dekoration

Skölj de vita bönorna under kallt vatten och låt de sedan rinna av i ett durkslag.
Riv parmesan och 
citronzest.
Häll bönor, parmesan, citronzest och olivolja ner i en matberedare. Pressa citronsaften över och tillsätt en nypa flingsalt, lite grovmalen svartpeppar och den rivna vitlöken.

Mixa så att allt blandas ordentligt. Smaka av och mixa vidare tills röran fått en slät konsistens men med en aningens struktur.

Lägg upp i en skål och garnera med ett par parmesanchips –> recept här <-
och ev. någon liten tomat.

En perfekt röra att bjuda på ett gott hårt bröd (crostini), en klick i soppan, att servera till grillat eller bara äta som det är.

Ät, bjud, njut  ❤