Etiketter

, , , ,

 

Igår kväll var jag och fem andra bloggkollegor/vänner hembjudna till gulliga Terese på middag. 
Terese driver den populära matportalen Foodfolder, en mötesplats för mat & dryck på nätet.

Vi blev bjudna på en riktigt lyxig middag, tillagad av en kock på plats och dryck presenterad och serverad av en sommelier, Gerard Higgins från Australien.

Det var en härlig kväll, fylld av skratt och mycket värme. Precis en sådan kväll som man uppskattar och behöver så väl nu i mörka januari.

Här är Elina som stod för efterrätten som vi bjöds på.
Hon bloggar på Foodfolder hon också under titeln Bake my breath away.
Bredvid henne står kvällens kock Martin 🙂


Det var så vackert dukat i Tereses stora och härliga kök.


Vår sommelier Gerard Higgins som såg till att vi fick oss lite kunskap om det vi hade i våra glas.
Här håller han i det goda bubblet som vi bjöds på till drinken och förrätten, Jacob´s Creek, Chardonnay Pinot Noir.


Till förrätt/tilltugg fick vi champinjonkräm på bakad rotselleri med nötter. Så fantastiskt gott!

Så tacksam över att få träffa dessa fina kollegor under en mysig middag. Annars är vi oftast på språng när vi ses på olika saker.

Efter en väldigt god varmrätt på ankbröst med rotselleri- och svamppuré och blåbärssås så fick vi den här godingen till efterrätt…
Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott. Alltså, så vansinnigt gott.

Den måste jag själv göra snart och då lägger jag upp receptet här på bloggen :-).


Sista handen läggs vid efterrätten innan den ska serveras, noterar jag i Simonas telefon 😉
Det här är en klassisk vy när man är på event andra (mat)bloggare…

Efter en härlig och mysig kväll var det dags att dra sig hemåt genom snötäckta gator.
Lite mysigt det också 😉