Etiketter

Att syra grönsaker har jag tänkt göra länge, så i höstas tog jag mig i kragen och påbörjade processen. Att syra grönsaker sker inte över en natt precis.

Mitt mål var att det skulle bli klart till jul. Nu så här flera veckor senare smakar det ju faktiskt ännu godare och jag njuter av dem till lite allt möjligt.

Att hitta ett recept att följa var inte det lättaste. De jag hittade när jag sökte skilde sig en del från varandra och jag fick lite beslutsångest över vilket jag skulle välja.

Det slutade faktiskt med att jag påbörjade processen enligt ett recept jag hittade och sedan en bit in i processen hoppade jag över till ett annat. Detta för att jag upptäckte att viss, rätt nödvändig, information saknades i det första receptet.
Som t ex att burkarna som ska stå svalt och mörkt i minst tre veckor ska öppnas då och då. Lätta på trycket helt enkelt. Annars kan trycket skjuta upp locket och innehållet börjar pysa ut…
Puuhh… att jag slapp det.

Nu gick allt galant istället och jag njuter som sagt av egensyrade grönsaker till grytor, ostbrickan, som pålägg på mackan och lite där jag tycker att det passar.

Jag gör gärna om det men det tar som sagt sin lilla tid. 
Att det dessutom är jättenyttigt med syrade grönsaker är ju bara en glädjebonus 🙂

Vill ni också prova så rekommenderar jag att följa detta >recept<-

Själv använde mig av vitkål, vanliga morötter och lila morötter, som också gav allt en vacker knallrosa färg.

Kram!