Etiketter

, , ,

Kvällens tilltugg är fixat!
Och den här laxröran är nog min all time favourite skulle jag säga.
Den är underbart god och går snabbt att göra – lite min devis när det kommer till matlagning 😉

Just laxröra är ju så användbart. Funkar som topping på toasts, som fyllning i smörgåstårta, i krustader eller bara på sked rätt in i munnen…;-)

Idag klickade jag laxröran i små rågcrisps och toppade med tångpärlor smaksatta med citron. En nyhet för mig som jag fick testa på en matmässa tidigare i höstas.
Supergoda och mycket dekorativa.


Har ingen aning vart man hittar dem men de kommer i alla fall från Feldt´s Fisk & Skaldjur.
Jag hoppas att de dyker upp i affärerna var det lider.

Recept på den enkla laxröran:

200 g kallrökt lax
2-3 msk créme fraîche
Hackad dill efter smak
(Salt och peppar)

Dill
Citron

Skär ner den rökta laxen i små bitar i en skål och blanda med crème fraîche.
Klipp ner dill efter smak och blanda om allt. Tillsätt salt och peppar om så önskas.
Låt blandningen stå och dra till sig en liten stund och servera den sedan på valfritt sätt. Toppa med dill och pressa lite citron över.

Bon appétit!