Etiketter

, , ,

TGIF 🙂
En efterlängtad fredagskväll har infunnit sig och nu är det bara att njuta.

Jag mixade ihop en hummus på kidneybönor tidigare idag, min favoritröra just nu.
Passar både som dipp och pålägg. Den går blixtsnabbt att göra, är supergod och är dessutom nyttig.

Så vi startar fredagkvällen med lite snacks och kidneyhummus och till det ett glas True Colours.

True Colours, ett friskt och fruktigt vin som passar perfekt att bjuda på som drink till goda tilltugg.

För varje såld box doneras 3 kr till Regnbågsfonden och deras arbete för mänskliga rättigheter i världen.

… och receptet på den mumsiga kidneyhummusen kommer här:

Kidneyhummus
190 g Kidneybönor (avrunna och sköljda)
1 msk tahini
Saften från en halv citron
0,5 -1 msk olivolja 
2 vitlöksklyftor
Salt – smaka av
(Grovmalen svartpeppar)

Kör kidneybörnorna i mixer tills de är mixade men har lite struktur kvar.
Blanda sedan i tahini, citronsaft, olivolja och pressa i vitlöksklyftorna.
Rör om och smaka av med salt (och grovmalen svartpeppar).

Önskar er alla en trevlig fredagskväll ❤