Etiketter

,

Hm… Jag brukar normalt sett se fram emot hösten jättemycket men i år känner jag att den kom för tidigt. Tjoff bara, så var den här. Jag känner mig inte beredd riktigt. 
Bara att ”gilla läget” ändå antar jag 😉

Något jag däremot alltid står redo inför så är det världens godaste äppelkaka ❤

Äppelkaka ❤ Hösten = Sant

Ni har fått receptet förut men det tåls att upprepas:

Tant Edits äppelkaka:
150 g smör

2 dl socker
1 ägg
1,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Kanel
3 – 4 äpplen (beroende på storlek)

Börja med att mäta upp smöret och låt det stå framme och bli rumsvarmt.
Sätt ugnen på 200 C.

Smörj och mjöla en bakform, gärna med löstagbar kant.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en jämn smet.
Tryck sedan ut smeten i formen så jämnt som möjligt.
Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan.)
Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över.

Grädda i ugnen i ca 35 – 40 min. Ta ut kakan och kolla med en sticka efter 30 min. Det är ju lite beroende från ugn till ugn, varmluftsugn etc.
Det skadar ju inte att kolla av mot slutet. Resultatet ska bli lite knäckigt i kanterna och en mjuk kaka i övrigt.

Nu fixa middag och sedan föräldramöte i skolan!