Etiketter

, , , , , ,

I lördags frossade vi i vitt vin och räkor – med tillbehör.
Med massor av vitlök, chili, lime, koriander, aioli och vitt vin. Och givetvis godaste brödet från Fabrique.

Hade alla ingredienser hemma och framåt kvällen var det bara att sätta igång. 
Med dessa ingredienser kan det inte gå fel. Smakerna gifter sig verkligen. Dessutom hade vi även stekta kantareller till.
Såå gott!

350g stora frysta räkor (Vannameiräkor t ex.)
3-4 vitlöksklyftor
1 röd färsk chilifrukt
1 lime
1 dl vitt vin (Las Moras använde jag)

Koriander (rikligt…)
Salt 
(1 msk) smör till stekning

Att servera till:

Aioli
Gott bröd
(Stekta kantareller)

Tina de frysta räkorna i ett durkslag en bra stund innan så att allt överflödigt vatten fått rinna av.

Finhacka vitlök och chili och bryn i smör i upphettad stekpanna tills de blivit glansiga.
Häll i de väl upptinade räkorna och rör om så att de blir genomvarma.
Pressa över saften från limefrukten och häll över vinet. Låt allt bli genomvärmt och dra sedan stekpannan åt sidan. Smula flingsalt eller strö salt över och släng över en rejäl knippe koriander på det hela. Servera direkt!

Jag hällde upp räkorna i en fin plåtburk vilket visade sig vara jättebra då den verkligen höll värmen :-).

Servera ovan med aioli och gott bröd till och/eller andra tillbehör som ni hellre vill ha.

Ät & njut ❤


Det här vinet, Las Moras drack vi till räkorna. Ett riktigt riktigt gott vin. Fräscht och friskt med bra syra.
Passade perfekt till räkorna (och även till laxen vi hade häromkvällen).
Mycket prisvärt och dessutom ekologiskt (229:- för box).

Smaklig spis!