Etiketter

Idag har varit en riktig frossardag… puuhh 😉
Mc Donalds till lunch, biogodis till Dumma mej 3, rabarerpaj till fikat och takeaway till middag. Gott absolut, men nu är det stopp för idag! 

Igår var det betydligt mer sansat. Då blev det lax till middag. Lax med min favoritsås och en fräsch grönsallad till. 
En middagsrätt som tillagas på en halvtimme och som är så ljuvligt god.
I det här fallet har jag skippat tillbehör som tex. potatis. Jag gillar att ha sallad till istället, sallad och/eller grönsaker.

Lax med favoritsåsen:

500 g lax (tex. 4 x 125 g tinad lax)
Smör
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Sås (görs med fördel en stund innan så att den får stå och dra till sig av alla smaker.)

3 – 4 msk Bearnaisesås (jag använder Eriks bea)
2,5 – 3 msk créme fraîche (jag brukar använda den fetaste)
Saften från en halv citron
Salt efter smak
En liten bit röd chilifrukt, finhackad.
En skvätt vitt vin.

Svarta sesamfrön


Mät upp alla ingredienser till såsen och blanda ihop och rör om.
Låt såsen stå och vila medan du tillagar laxen.

Värm ugnen till 170 grader.

Smörj en ugnsfast form. Lägg ner laxfiléerna och strö lite flingsalt och grovmalen svartpeppar över. (Hyvla gärna lite smör över filéerna alt. ringla lite flytande smör över.)

Sätt in formen i den uppvärmda ugnen i ca 20 min. 
Tag ut formen och sätt en gaffel i laxen och se om den faller isär och ser så där härligt saftig ut. Gör den det så är den klar, annars får laxen stå inne en liten stund till.

Ta ut formen och låt laxen ”vila” under folie en liten stund.

Att servera till: lite grönsallad och svarta sesamfrön att strö över.

Smaklig spis!