Etiketter

,

Gillar ni avocado, grönmögelost (Saint Agur) och lite hetta på det? -Då har jag bästa tipset till er här, Nigelllas roquamole.

Hittade receptet i tidningen Buffé för några år sedan, testade direkt och blev helförtjust.

Den är superlätt att göra och görs med fördel en stund innan den ska serveras så att den får dra till sig av smakerna.
Jag la själv till lite limesaft i röran för lite extra syra. Och så tog jag vitlök istället för salladslök.

Nigellas roquamole

125 g roquefortost eller Saint Agur tex.
1/2 dl gräddfil
2 mogna avocados
1/2 dl hackad inlagd grön jalapeno
2 salladslökar
(el. 1 klyfta vitlök)

1-2 krm paprikapulver
(lite saft från en lime)


Nachoschips/fröknäcke/rotfruktschips – att servera till.

Mosa avocadon och osten. Hacka jalapenon och salladslöken och blanda ihop allt med resten av ingredienserna. Salta om det behövs, smaka av först.

Ställ in den färdiga röran inplastad i kylen och ta fram den en liten stund innan servering.
Servera röran med ett passande tilltugg (och dryck) till :-).
Ät & njut!

-Är så nöjd med mina nya fina Kastehelmiskålar från Iittala. Måste köpa flera!
Här hos KitchenTime finns de till nedsatt pris.