Etiketter

, , , , ,

Tänkte tipsa er om ett fräscht vitt vin och en enkel men väldigt god smörgåstårta så här i student- och avslutningstider :). Själv älskar jag den kombon!


Pasqua Chardonnay Grillo är ett torrt vitt vin med frisk och fruktig smak. Passar alldeles utmärkt till smörgåstårta och då gärna en smörgåstårta med lax och räkor.
Plus i kanten för att vinet är ekologiskt och dessutom väldigt prisvärt (75:-).


Vill man inte sno ihop en smörgåstårta passar vinet naturligtvis alldeles utmärkt på egen hand – i goda vänners lag – med lite snacks till 🙂
(Artnr: 12438 på Systembolaget.)


Liten smörgåstårta

Ingredienser till 4-5 port.
12 skivor vitt bröd i skivor – utan kanter

Fyllning:
400 gram räkor utan skal
3 skivor rökt lax (ur ett paket rökt lax i skivor på 200 gram, använd resten till garnering.)
0,5 dl crème fraîche (jag använde den fetaste)
0,5 dl majonnäs
2 msk Philadelphiaost
Saft från en halv citron
Salt och nymalen svartpeppar
En knippe dill

Garnering:
Philadelphiaost
Majonnäs
Cocktailtomater (jag blandade gula och röda)
5 skivor rökt lax
Gräslök
Citron i skivor
Dill

Dag 1
Börja med att finhacka räkorna och laxen och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
Skär bort kanterna på det ljusa brödet och lägg upp dem 2 x 2 på ett fat och bred smör på dem.
Bred över hälften av fyllningen och lägg på fyra skivor till och gör  om på samma sätt.
Lägg slutligen fyra skivor överst och lägg plastfolie om och låt stå i kylen tills nästa dag.

Dag 2
Tag ut smörgåstårtan och bred Philadelphiaost över hela tårtan. (Jag bredde philadelphiaost ovanpå och majonnäs på kanterna för att dekorationen skulle sitta bättre.)
Dekorera tårtan med cocktailtomathavlor, lax, dill, citron och klippt gräslök. Allt efter smak.

Servera, ät och njut!