Etiketter

, , , , ,

Hello våren!
Vilken dag! Vilken härlig start på maj!

Har haft en underbart mysig helg på landet i Dalarna. 
I fredags när vi kom fram blåste det iskalla vindar och sedan har det bara blivit varmare och varmare för varje dag. 


Här har vi precis monterat klart en pallkrage.
Nu hoppas vi på en bra skörd framöver 😉


Igår på valborgsmässoafton åkte vi på kvällen till Fäggeby där de tar valborgsfirandet på allvar med eldar på nästan varenda tomt längs med älven, sååå vackert!
De som inte har eldar på sin tomt smyckar den istället med mängder av marschaller, och det är lika fint det.
KL. 22.00 går ett fyrverkeri av stapeln och OMG vilket fyrverkeri, det maffigaste jag har sett. 

Det är verkligen en speciell känsla att stå framför elden och värma sig och titta rakt upp i himlen och beskåda alla dessa (väl planerade) raketer, så mäktigt!


Foto: Sofia Legelius

Innan vi åkte och tittade på eldar och fyrverkerier åt vi middag och till förrätt hade vi Najadlax med en sås på räkor, crème fraîche, majonnäs, lite honung, citron, riven parmesanost, salt och peppar. Samt en stekt sparris till.
En mild och bra förrätt som passar de flesta 🙂

Resten av middagen glömde jag att fotografera tyvärr.
(Magen stod i alla fall i fyra hörn så det var tur att vi skulle iväg senare så att man fick röra på sig lite…)

Ser nu fram emot en vårvecka med fint väder, som man har längtat 😉

Trevlig söndagskväll!