Etiketter

, , ,

Tänk vad man kan glömma bort viktiga saker ibland…

I helgen blev jag påmind om den här rätten med nykokta rödbetor med vitlök- och persiljesmör som jag totalt har gömt bort att jag gjorde för ett par somrar sedan.

Nu blev jag alldeles lycklig när jag såg den rätten igen här hos Vin & Matguiden.
Nykokta rödbetor med vitlökssmör som sakta får smälta är ju så gott.
När fatet är tomt får man kalasa på det smälta smöret som blivit över med ett gott bröd.
Den här rätten passar utmärkt till grillat för övrigt.

Samma sak med den här rätten. Själva rätten har jag väl inte glömt bort precis MEN marinaden till kycklingen hade jag glömt bort. Det var Per som frågade häromdagen om jag inte ska göra kycklingen med den goda marinaden snart (eehh vilken då??).

Här är den i alla fall 🙂

Vår favoritmarinad till kycklingklubbor eller kycklingfilé.

1 kg kycklingfilé eller 1 kg kycklingklubbor
2 finhackade eller pressade vitlöksklyftor

2 msk socker
2 msk kinesisk soja 
4 msk matolja
1 tsk curry
2 tsk gurkmeja
1-2 tsk spiskummin

Alt. 1
Blanda ihop alla ingredienser ovan i en stor bunke. Lägg ner de tärnade kycklingfilébitarna och rör om och låt stå svalt i ett par timmar.
Trä dem på grillspett och grilla dem.

Alt.  2.
Pensla kycklingklubborna och låt de dra ett par timmar.
Grilla dem eller stek dem i ugn.

Servera kycklingen med rostad potatis och en god coleslaw till.

Något till Valborg kanske?