Etiketter

,

Det här blev ju riktigt gott, Chicken Patties i salladsblad. Det måste ni testa!

Jag älskar maträtter som man äter ur krispiga salladsblad. Framförallt asiatisk mat. Både vårrullar, dumplings och färsbiffar passar perfekt att äta ur salladsblad och med någon god sås att ringla över alt. ha bredvid och doppa i.

Det här receptet hittade jag i senaste Mer Smak-tidningen och dessutom går Coops reklamfilmer flitigt på TV just nu där bland annat den här rätten lagas av Lotta Lundgren.
Rätten består av kycklingfärs, kikärter, gul lök, vitlök, rivet limeskal och mango chutney bland annat. Smaksatt med curry och gurkmeja. En riktigt fräsch rätt.


Det är en väldigt enkel rätt att laga ihop, bara blanda ihop allt i en matberedare och mixa ihop till en färs med lite struktur.

Och därefter forma den färdiga färsen till lagom stora biffar. Steka på dem i olja och sedan servera dem i krispiga salladsblad.

Rostade kokosflingor och en dipp på mango chutney, limesaft och vatten passade bra till. Och koriander såklart, om man vill ha.

Så enkelt och sååå gott!


Den här rätten blev en perfekt ”på tu man hand-middag” igår kväll :-).

Jag länkar till receptet här.

Önskar er alla en fortsatt fin lördag!