Etiketter

,

Vilket väder vi hade i Stockholm igår! Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år.

Ja jag vet att det att det kanske snöar igen om några dagar och blir kallt igen och så. Bakslagsväder typ. Men ändå, att bara få sitta utomhus och äta middag- utan att frysa ihjäl och dessutom få äta grillat till middag den 27 mars, det är nog lite rekord över det tror jag.

Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid. Tände igång grillen och lät den stå och jobba själv medan jag gick in och förberedde tillbehören.

Till slut så var det bara att lägga på det som alla ville ha.
Det var bara barnen och jag hemma så det blev lite korv, hamburgare och ännu mera korv (merguez). Sååå gott!!

Det här är bland det bästa jag vet: grillad merguez, aubergineröra, grillade padrones och grillad citron. Och lite sallad till. 

Receptet på min favorit-aubergineröra får ni här:

Aubergineröra – perfekt till grillat

3 msk grillad mosad aubergine på burk 
1/2 dl matlagningsyoghurt
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 msk tahini
1 st vitlöksklyfta pressad
1 nypa salt

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.

Den är ett absolut på bordet måste när det grillas hemma hos oss 🙂