Etiketter

, , , , ,

Att gå från vinter till vår – inga problem.
Att däremot komma från våren och dimpa rakt ner i vintern igen med en kyla som går genom alla lager kläder, nä fy, det är absolut inte lika uppskattat 😦

När det är både kallt och kalt, då behövs både färg och vitaminer :-).
I helgen såg jag till att det blev gott om det, på lite olika sätt.

215_3339

Från Palma hade jag köpt med mig lite av varje: pimientos de padron, jordgubbar, clementiner, ost, salami och lite annat smått och gott.

215_3361

Pimientos de padron kan man verkligen frossa i där och de kostar endast en spottstyver mot här hemma.
Här åt jag dem för första gången och efter det har jag tillagat dem här hemma flera gånger efter samma princip, sååå gott. Aioli till är ett måste!

215_3381

Det blev också en härlig juice och vitaminkick på mixade jordgubbar, färsk ingefära, saften från pressade clementiner och limesaft. Perfekt att starta dagen med.
Vacker att se på och ordentligt riv i halsen p.g.a mycket ingefära i :).

215_3410

Såg här färgglad såg pizzan ut som vi hade till lunch i lördags, innan den åkte in i ugnen.
En pizza som blev en riktig favorit med skuren chorizosalami, riven cheddar- och mozzarellaostblandning, citronklyftor och några padrones som blev över från kvällen innan och som redan var stekta.

Citronerna blir så goda när de grillats i ugn och ger verkligen en extra piff när de pressas ut på den färdiga pizzan.

215_3399

En god och fräsch sallad gjord på riven vitkål och rödkål, blandat med limesaft, lite limezest, en nypa salt och rapsolja. En superfräsch sallad som passar till det mesta.
(Inspiration från min bloggkollega Lindas blogg.)

Vad har ni för bra tips på att pigga upp sig den här årstiden??