Etiketter

, , , ,

215_2512

Igår var jag på ett jättetrevligt event som Dansukker bjudit in till och som hölls på Pastry Design i Sthlm.
Pastry Design ägs och drivs av chefskonditor Daniel Roos. Där i köket fick vi husera med honom och tillaga härliga påskinspirerade efterrätter efter hans egna recept.

215_2522

Daniel har de tre senaste åren komponerat och ansvarat för desserten på Nobelfesten. Dessutom komponerade han desserten till kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop.
En hyfsat rutinerad kille kan man säga 😉 Och väldigt trevlig!

Han är dessutom snabb som en vessla i köket och hade utmärkt koll på vad som hände i alla våra grupper samtidigt som han trollade fram slevar, ingredienser och andra redskap som behövdes. Därtill hade han maxkoll på saker som skulle snabbkylas i frysar och gräddas i ugnar. Lägg därtill att han diskade och torkade upp efter oss vartefter…

215_2457-1
…medan det dracks bubbel och lästes recept :).

215_2500Så här blev resultatet av den supergoda efterrätt som vår grupp gjorde:
Karamellpudding med hjortronkompott, havreströssel och vispad syrad grädde.

215_2465

Det här är en goding jag numera alltid har hemma, muscovadosirap. Jag använder den väldigt ofta när jag lagar till sötsaker eller bakar. Eller till den här blåbärsglassen som är en favorit.

215_2486
Här är det citrontarteletter med italiensk maräng som får sig en dos av gaslågan för att få fin färg.

215_2515Marshmallows-ägg (marshmallows och mangogelé) Kul idé till påsk!

Stort tack till Jeanette, Malin och Daniel för en härligt inspirerade och söt eftermiddag 🙂