Etiketter

, ,

215_1534
Det här är så gott!
Perfekt att bjuda på till välkomstdrinken eller bara servera som ett lyxigare fredagsmys 😉

Innan jul hade vi en AW med jobbet på restaurang Hillenberg på Humlegårdsgatan – en jättetrevlig restaurang för övrigt.
Vi tog in lite plock till bubblet och beställde in bland annat lantchips med löjromsdipp.
Fantastiskt gott! (Vips så var skålarna tomma…)

Alltid när jag provar något gott någonstans måste jag direkt testa att göra det själv för att se om det går att ”återskapa” det goda även på hemmaplan. 

Nu gjorde jag dippen helt efter eget huvud men kombinationen: löjrom – crème fraîche – dill – citron – avokado är svår att misslyckas med. 
Smakerna gifter sig perfekt och det är bara att smaka av vartefter.

215_1547

Löjromsdipp:

Mosa en halv mjuk avokado med en gaffel och blanda ihop med 2 dl gräddfil, 3 msk crème fraîche och saften från en halv citron. En liten nypa salt på det.
Rör om och tillsätt 2 msk löjrom och blanda om försiktigt. Klipp lite dill över och servera löjromsdippen tillsammans med krispiga lantchips

Ät & njut!