Etiketter

, , , , ,

215_1948

Något jag verkligen gillar så är det goda röror. Röror att doppa gott bröd i tex. Likaså goda olivoljor. 
Häromdagen hade vi födelsedagsmiddag här hemma och till förrätt bjöd jag just på lite röror.
Jag hade gjort tre favoritröror bestående av en ”vanlig hummus”, en röra gjord på kidneybönor ”hummus style” och en fetaoströra. Lite sallad, goda olivoljor och ett gott bröd till blev en perfekt starter.

Receptet till de båda humusrörorna nedan är samma, det är bara att välja om det ska vara kidneybönor eller kikärtor i.

Kidneyhummus eller ”vanlig hummus”
En burk (410 g) Kidneybönor eller kikärtor (410 g) (naturella, avrunna och sköljda)
1 msk tahini
Saften från en halv citron
0,5 -1 msk olivolja 
2 vitlöksklyftor
Salt – smaka av
(Grovmalen svartpeppar)

Kör kidneybönorna eller kikärtorna i mixer tillsammans med tahini, citronsaft, olivolja och pressa i vitlöksklyftorna.
Rör om och smaka av med salt.

Fetaoströra
1 paket (150 gram) Fetaost
0,75 dl Créme fraîche
Svartpeppar grovmalen

Mosa fetaosten med créme fraïche och smaksätt med grovmalen svartpeppar.

Så gott!