Etiketter

, , , , , ,

215_1587

Är det något jag verkligen uppskattar så är det att vara ledig före jul. Har jag möjlighet att vara ledig då är jag det gärna. Älskar före-jul-stämningen! Och att helst slippa stressen fram till julafton.

I år har vi planerat allt väldigt bra känns det som.
Vi tog in granen redan vid tredje advent. Pepparkakor har vi bakat två ggr. Alla julklappar är inköpta och till och med inslagna. Julmusiken går varm och hyacint- och grandoften ger en härlig stämning.
Nu har jag bara några saker till julbordet som ska tillagas men de kan jag inte börja med riktigt ännu.
Imorgon har barnen skolavslutning och på fredag har vi vår dagen-före-julafton-lunch på restaurang Ulla Winbladh – en mycket kär tradition. 

Mycket julmys nu med andra ord ❤ 

215_1604

215_1615

Glöggen och glöggdoften hör ju självklart också julen till. Idag provade jag den här urgoda alkoholfria jordgubbs- och lakritsglöggen från Resville.
Jordgubbar och lakrits i en härlig kombo.

Förra året provade jag Resville´s rabarberglögg (också alkoholfri) och den var också jättegod. 
Tycker det är perfekt att det finns så många bra glöggsorter som är alkoholfria. Den härliga glöggdoften är ju densamma.

215_1562
Stjärnor – våra älsklingskakor. Ingen jul utan dem!

Stjärnor
1 hg smör (rumsvarmt)
1 hg strösocker
3 dl vetemjöl  (Använd så mycket du behöver tills degen hänger ihop och blir fast.)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
2 tsk bakpulver
Pärlsocker – till dekorering

Blanda ihop alla ingredienserna och knåda tills du fått en fast och fin deg.
Ställ in den i kylen ett par timmar så att den får vila och bli sval. Blir mycket enklare att baka ut då.
När degen fått vila så ta ut den och kavla ut på mjölad bänk och tryck ut kakor med mått. Pensla kakorna med uppvispat ägg och pärlsockra dem och lägg dem på plåtar. Grädda sedan i 200 grader i 3-5 minuter beroende på ugn och tjocklek på kakorna. Passning rekommenderas.

Kram!