Etiketter

, , , ,

215_9804

Häromkvällen klev jag in i julens värld för ett par timmar. Det var dags för årets fösta julbak (japp!). 
Vi var ett gäng som bjudits in av Urtekram för att få testa produkter ur deras ekologiska sortiment som passar perfekt just till bakning.

Under ledning av Johan Hedberg (Matgeek) delades vi in i grupper och fick där olika uppgifter.
Jag hade turen att hamna i gruppen som kokade ihop en fantastiskt god fudge :).

215_9799Vi höll till på taket ovanför Eriks (Gondolen), i deras provkök och alla tog sina uppgifter på största allvar som ni ser ;-).

Tillsammans gjorde vi två olika sorters fudge, engelsk fruktkaka, pannacotta och så lussebullar förstås.

215_9752
Det är ingen dålig utsikt man har från uppe från Gondolen…

215_9776Två av mina bloggkollegor, Marlene och Annelie rullade vant ihop fina lussekatter 🙂

215_9765Kokossockret från Urtekram var för mig en riktigt trevlig nyhet. Så praktiskt, särskilt om man som jag älskar kokos.
Fick tips på att tillsätta den i smuldegen eller i degen till en frukt- eller bärpaj som då får en extra smak av kokos. Så smart!
Skall testa det idag till äppelpajen som jag strax ska sätta igång med.

215_9762
Olika sorters sirap som också passar bra att ha i bakverk bl a.

215_9821
Gänget som gjorde clementinpannacotta med juligt crumble hade verkligen lyckats! Mums!

215_9798-1Agnieszka, en av mina proffsiga lagkompisar den här kvällen, provar på godsaker ur baksortimentet 🙂

215_9812Här är vårt resultat, Dulceyfudge med rostad kokos. De blev riktigt goda måste jag säga. De ska ni självklart få receptet på.

Dulceyfudge med rostad kokos

2 dl vispgrädde
6 dl strösocker
200 g smör
2 msk agavesirap
150 g vit choklad, tex Varlhona dulcey
1 tsk vaniljsocker
1 lime
Rostade kokosflingor

1. Klä en form om cirka 10×20 cm med bakplåtspapper. Ett knep är att fästa det med små smörklickar (Såå smart!)

2. Häll grädde, socker, smör och honung i en kastrull.

3. Koka upp och låt sjuda tills blandningen uppnått 125 grader. Rör om hela tiden, ända ner i botten så att smeten inte bränns vid.

4. Tillsätt choklad och vanilj. Rör tills chokladen smält och häll därefter smeten i formen.

5. Strö över kokosflingorna.

6. Ställ in fudgen i kylen och låt svalna.

7. Riv över limeskalet. Skär upp fudgen med en kniv som löpande torkas av för att ge en ren kant.

Fudgen bör förvaras i kylen i lufttät burk.

Stort tack till Urtekram, Gondolen och Vår PR-byrå för en härlig och inspirerande kväll i julens tecken!