Etiketter

, , , ,

Jag är barnsligt förtjust i Halloween. Älskar att göra pumpalyktor och ställa utomhus med ljus i. Dekorerar gärna med spindlar, döskallar och annat läskigt lite överallt. Sofia brukar få ”skapa sår” som ser verkliga och obehagliga ut.

Som vanligt har jag ingen riktig koll på när Halloween egentligen inträffar, tycker att det känns högst flytande under en period i slutet av oktober/början på november. Inte mig emot, då kan man köra Halloween lite då och då.

Godis är i alla fall ett måste att ha hemma, mycket godis. Det knackas på dörren lite då och då och då gäller det att vara förberedd.

Jag var på Lidl häromdagen, de brukar bulla upp med roliga saker till Halloween.
Där hade de allt möjligt, dräkter (till de små), pasta, godis mm.

215_9717Den här trefärgade pastan får jag se till att koka ihop något riktigt Halloweenigt till.
Okokt passar ju pastan även som bordsdekoration 😉 Bara att strössla ut på en svart duk tex.

215_9698

215_9735Massor med godis förstås. Här geléögon och draculamunnar…

215_9749Rikligt med blodstrimmor runt ögonvitorna…

215_9719De här spökchipsen är urgoda. Cheese and sourcream typ. Kommer från Ö&B.

215_8190

Passar också på att tipsa om de här cupcakesen från förra året:

Halloweencupcakes ca 15 st.
50 gram smör

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna en stund. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och rör sedan ner det i  socker- och äggblandningen. 
Häll i mjölken och det avsvalnade smöret. Rör ihop allt till en smet och fyll sedan muffinsformarna till hälften. Grädda dem i ugnen 15-17 min.

Frosting
125 gram Philadelphiaost
75 gram mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
150 gram florsocker
Ett par droppar svart hushållsfärg

Blanda ihop alla ingredienserna och lägg i en spritspåse och spritsa ut och dekorera muffinsen. Toppa med strössel eller små minimaränger (eller med vad ni vill).