Etiketter

, , , ,

img_4192

I onsdagskväll var jag på ett jätteroligt vin- och matevent på Matstudion Sthlm.
Värdar för detta event var Spring Wine & Spirits  och Cono Sur.
(Cono Sur = ”cykelvinet” för många ;-))

215_8789

Som vanligt när dessa värdpar ordnar event blir det alltid fantastiskt trevligt och mycket gott :-).
Inte minst när maten tillagas av Årets kock 2015, Thomas Sjögren.
Och vilken mat sedan… Himmel så gott allting var.

Här är en av de två förrätterna vi fick, Marinerad lax med grape, chipotle och avokado.

Här är en av de två förrätterna vi fick, Marinerad lax med grape, chipotle och avokado.

Till den första förrätten (laxen ovan) drack vi vinet Bicicleta Pinot Grigio 2015. Ett mycket fräscht och gott vitt vin (och prisvärt! 75:-) 
Art.nr: 244801

215_8780

Förra året deltog jag och ett gäng andra matbloggare i en mattävling som Cono Sur anordnade.
Nu i onsdags sammanstrålades flera av oss och det var så kul att ses igen.

Vinnaren från tävlingen förra året, Sofija T. Strindlund var också med såklart och det var jättekul att få prata med henne.
Till saken hör att den som vann här i Sverige fick åka till finalen i Paris och tävla med sin rätt mot de övriga vinnarna från de andra tävlande länderna.

Sofija vann där hela tävlingen och har nu en resa till Chile och ett besök hos Cono Sur bl a att se fram emot.

215_8778Det var för övrigt Sofija som hade dukat och dekorerat bordet så vackert.

215_8777
Det här är en vanlig syn när vi matbloggare ses och umgås,
ett vackert dukat bord med lite kameror utspridda och mycket fokus… 😉
Här är det duktiga Anna som driver bloggen Kitchen of Anna som fotograferar för fullt 🙂

215_8793

215_8785

Här är ett mousserande vin, Cono Sur Sparkling, som vi drack till ostronen vi fick först.
Ett riktigt gott mousserande. En av mina favoriter i Cono Sur´s sortiment.
Art.nr:7769601 (94:-) (Beställningssortiment)


Innan middagen fick vi också en liten fotokurs under ledning av Matilda Lindeblad, professionell matfotograf. En intressant genomgång och många bra tips på hur man lyckas bra med att fotografera mat och vin. Både tillsammans och var för sig.

Sofija, som dessutom är en prisbelönt mobilfotograf gav oss också många bra tips för att lyckas med att ta bra bilder med mobilen.
Det var väldigt intressant och kul med tips och inspiration.

215_8807

När den trevliga kvällen led mot sitt slut hade vi njutit av en sexrättersmeny med tillhörande viner.
Då var det dags att kliva ut i den ljumma kvällen och åka hem, nöjd och full av inspiration.

Stort tack till Spring Wine & Spirits och till Cono Sur för en jättetrevlig och inspirerande kväll!