Etiketter

, , ,

215_8755-1

Jag älskar grönsaker i alla former och föredrar det hellre framför pasta, ris och potatis. Med några lokala avvikelser förstås 😉
En god grillad köttbit med rostad klyftpotatis och en god bea till ligger högt upp på prispallen, absolut.
Men för det mesta så är det grönt i någon form som gäller för min del.

Ikväll gjorde jag laxfärsbiffar som jag längtat efter.
Till dem hade jag stekt pak choi och avokado till.
Pressade saften ur en lime och stänkte över samt strödde lite sesamfrön på.

Det blev väldigt gott och fräscht!

215_8749

215_8763

Jag blandade också ihop en liten dressing vid sidan om för att rätten inte skulle kännas för torr och för att ge den en lite extra piff.
En dressing gjord på lite sweet chili, några droppar risvinäger och ett par droppar sesamolja. Lite sesamfrön strösslat på.
Den blev pricken över i:et.

Receptet på laxfärsbiffar:

Laxfärsbiffar (4 port.) (Recept hittat på Pernilla Wahlgrens blogg för länge sedan.)

500 g laxfilé
1 ägg
En knippe färsk basilika
Salt och peppar

Skär laxen i lagom stora bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med ägg och basilika.
Krydda färsen med salt och peppar.

Forma till lagom stora biffar och stek dem ca 2-3 min på vardera sida.

Pak choin sköljde jag först, efter att ha tagit isär den. Hackade sedan upp den och stekte den i smör.

Serveringstips:
Servera de nystekta biffarna och pak choin på ett större fat och fördela avocadon över och pressa limesaft över allt.
Strössa lite sesamfrön över om så önskas.

Ät & njut med lite dressing till!