Etiketter

, ,

Flädersaft och nybakade hallonmuffins. Mums på den!

Flädersaft och nybakade hallonmuffins. Mums på den!

Vilket fantastiskt väder vi har, vilken sommar!

Fika i skuggan med nybakade hallonmuffins och flädersaft. Sommarfeeling så det förslår.
Plockade av alla hallon i morse och beslöt mig för att göra hallonmuffins på en del av dem.

De här muffinsen är de absolut godaste jag vet. De bara smälter i munnen.
Receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg för en massa år sedan och det är verkligen ett toppenrecept.
Noterade att receptet inte innehåller mjölk och därför blir inte smeten så rinnig. Den här smeten är mera klickig, man klickar ut den i formarna istället.
Ursprungsreceptet heter Nillas Tobleronemuffins och de är lika ljuvliga de.

Hallonmufins, ca 12 st.

150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°

  1. Rör smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Fyll formarna med smeten (till hälften ungefär)
  3. Strö hallon över (ca 8-10 st/form)
  4. Grädda mitt i ugnen 12 – 15 min tills de får fin färg
  5. Pudra florsocker över innan de serveras

215_7458

215_7466

215_7491

Ät & njut!