Etiketter

, ,

215_6994

Fritera eller gratinera?
Igår stod jag i valet och kvalet om huruvida jag skulle fritera eller gratinera zucchiniblommorna som jag fyllt med smaksatt färskostfyllning.
Eftersom jag älskar vacker mat lika mycket som god mat föll valet på att gratinera dem eller snarare ugnsrosta dem.
Åh vad GOTT det blev!!!

Detta måste ni testa om ni kommer över zucchiniblommor!!
Jag trodde det skulle vara betydligt mera pilligt än vad det var att anrätta dem.
Själva blomman var mer elastisk än jag trodde och på så sätt lättare att veckla ut och sedan fylla med färskostblandning.

215_6983

Så här gjorde jag:

När jag plockat av blommorna så petade jag ut ståndaren/pistillen. Skakade av blommorna lite lätt så att allt man inte önskar skall vara med försvann 😉
(Man kan skölja blommorna om man vill på utsidan och torka av dem lätt.)

Blandade sedan ihop en fyllning gjord på naturell färskost, finhackade pinjenötter, finhackad gräslök, pressad vitlök, finhackad persilja, salt och peppar. 
Jag smakade mig fram och eftersom jag inte hade så många blommor att fylla blev det en en hel del fyllning över. 
(Funkar perfekt att spritsa ut på kexen till ostbrickan tex.)

215_7002

När jag fyllt blommorna klämde jag ihop dem i toppen. La dem i eldfast form och ringlade lite olivolja över och satte sedan in dem i ugnen som värmts upp till 200 grader.
Lät dem rostas i ca 15 min. Då visste jag med säkerhet att zucchinin på honblommorna också blivit genomrostade.

215_7053
La sedan upp dem på en salladsbädd och njöt dem med lite rosévin till.

Önskar er en härlig måndagskväll!