Etiketter

, , , , , ,

 

215_4750

Vad mycket det finns att lära sig och upptäcka om te.
Jag är och har alltid varit en inbiten tedrickare. Inget te-proffs, snarare en teälskare och har alltid massor av olika tesorter hemma.

Igår bjöd Loppi och Tehuset Java in bloggare och matprofiler till en fantastiskt lyxig tefrukost i Tehuset Javas butik på Odengatan i Stockholm.
 En frukost i stil med ett riktigt Afternoon Tea (ett av de bästa påfunden jag vet för övrigt :-)).

215_4755 (1)

Förutom en fantastiskt läcker frukost med massor av godsaker så fick vi även en mycket intressant genomgång av Figge på Tehuset Java. En genomgång om både te-trender, olika tesorter och bryggmetoder.

För att en kopp te skall bli perfekt bör man tänka på följande:

Friskt vatten
Rätt dragtid
Rätt temperatur
Rätt mängd te (2 gram per 2 dl vatten)

Vad det gäller tetrender så är det följande fem som är populärast just nu:

Kallbryggt/ToGo
Matcha
Afternoon Tea
Yerba Mate
Neutrala Teer

215_4766

Borden var så vackert dukade med det fina porslinet Spode Blue Italian.
Ett porslin som för övrigt fyller 200 år i år.

215_4796
På Tehuset Java finns ett stort sortiment av Blue Italian.

215_4799
Och även av populära Le Creuset.

215_4802

De finns så mycket fint på Tehuset Java och det tar en liten stund att strosa omkring där och ”ta in allt”.
Ett besök där är otroligt inspirerande och de har ju givetvis ett stort utbud av teer, inte minst deras parad-te, Lundablandning.


De har även en 
webbshop.
Med rabattkoden java9 får man just nu 20% rabatt när man handlar där.

 

Stort tack till Loppi & Tehuset Java för en härlig start på dagen igår ❤