Etiketter

, , , , , , ,

Det är något speciellt med maj månad. Så vacker men samtidigt så stressig.
Den är en mix av hopp och förväntan inför sommaren och samtidigt då det mesta ska bockas av för terminen, lite av en slutspurtsmånad. 

Den är i alla fall väldigt vacker med äppelträden som står i blom, den skira grönskan, alla blomdofter som blir starkare på kvällen, fest- och examenstider.
Älskar maj ❤

215_4711

Har spenderat i princip hela helgen ute i trädgården och rensat, planterat om, nätat körsbärsträdet, plockat blommor, krattat och en massa annat.
Abonnerar i år på en större trädgårdstunna som man lägger allt trädgårdsskräp i och som töms varannan vecka, hur smidigt som helst!

215_4728

Något annat som jag njuter av i fulla drag av är alla vårprimörer.
Ikväll gjorde jag en sallad på stekt sparris, (stekta)rädisor (vittoppiga) och (stekt)sugarsnaps.
Detta la jag ovanpå en fräsch gemsallad och stekte sedan halloumi och la på överst.
Dekorerade sist salladen med rödbetsgroddar som har blivit en favorit här hemma.
Stekte vitlökskrutonger och serverade bredvid. Så gott!

215_4741

Jag rörde även ihop en liten dressing som är jättegod att servera till:

En god och lättgjord sås
(som vi använder till allt möjligt.)

3-4  rågade msk Bearnaisesås, hemlagad eller köpt. (Jag gillar Erik Lallerstedts ”bea”.)
Creme fraiche (lätt) 1,5 dl
Citronsaft från 1/2 – 1 citron
Klippt dill
Salt och peppar till smaksättning.

Rör ihop alla ingredienser, smaka av och låt den sedan stå och ”dra till sig lite” innan servering.

215_4682Gjorde en liknande sallad tidigare i veckan och hyvlade då parmesan över istället.

 

Nu väntar en späckad vecka med pressvisningar, ett te-event, en hudvårdskväll och annat kul.

To be continued med andra ord… 🙂