Etiketter

, , , ,

215_4288

Vilken värme vi har haft och har fortfarande. Helt fantastiskt!
Sebastians skola har studiedag idag så jag är ledig jag också.
Härlig dag vi prickade in och om ett par timmar ska vi ge oss iväg in till stan för galapremiären av biofilmen Angry Birds 🙂

215_4384

De senaste dagarna har vi frossat i god mat. Njutit av både vårprimörer och gott på grillen.

Häromdagen gjorde jag en riktigt smarrig och lyxig, ska vi kalla det en sparrissymfoni kanske?
Hursomhelst så kokade jag vit sparris i lättsaltat vatten i ca 10 min.
Dessförinnan hade jag skurit av en del av botten och skalat sparrisen runt om. Jag skalade allt utom själva sparrisknoppen.

Efter 10 min försiktigt kokande så stack jag in en vass kniv och kände att den var perfekt mjuk.

Tog upp sparrisen och la den på en skärbräda där jag skar den i tunnare skivor.

Sedan tog jag den gröna sparrisen och bröt av det som inte skall vara med.
(Böj den så går den av där den ska.)
Stekte den i smör och flingsalt. La upp båda sparrissorterna lite omlott på tallrikarna och klickade sedan ut ett mjukt parmesan- och citronsmör.
Hyvlade mer parmesan över sparrisen och dekorerade med lite rödbetsgroddar, citrontimjan och tomater.

Detta var så gott! 
Gillar ni sparris så testa detta.

När jag rörde ihop smöret höftade jag lite.
Tog en rejäl klick mjukt smör och smälte det ytterligare lite i micron. Pressade i saft från en halv citron och rev ner parmesanost i och rörde om allt. 
(Det kan tänka sig att det slank ner en klick överbliven bearnaisesås också som jag hade kvar i kylen ;-))

Sedan skedade jag över smörblandningen över allt och serverade direkt.

215_4381
Citrontimjan har blivit en riktig favorit här hemma. Är mildare än ”vanlig timjan” och passar till det mesta.

Bon appétit!