Etiketter

, , ,

Här hemma avlöser just nu födelsedagarna varandra på löpande band och idag har vi firat Per.
Eller ja, vi startade redan igår med lite bubbel och en av Pers absoluta favoriträtter, nämligen Utö värdshus fisksoppa. Den är verkligen otroligt god och och lätt att göra.
Jag har gort den många gånger, oftast som huvudrätt men har också serverat den som förrätt i mindre portion. Receptet på fisksoppan hittar du här.

215_3333

215_3353

Något annat gott som jag har dille på just nu är kidneyhummus – hummus på kidneybönor.  
Har tipsat om det tidigare men det är absolut värt att tipsas om igen.
Jag gjorde en omgång idag. Det godaste är att servera hummusen  på surdegsbröd stekt i olivolja och vitlök. Alltså det är sååå gott!
Ett perfekt drinktilltugg till bubblet eller ett glas rosé. Passar också utmärkt till grillat!

215_3371

Kidneyhummus
190 g Kidneybönor (naturella, avrunna och sköljda)
1 msk tahini
Saften från en halv citron
0,5 -1 msk olivolja 
2 vitlöksklyftor
Salt – smaka av
(Grovmalen svartpeppar)

Kör kidneybörnorna i mixer tills de är mixade men har lite struktur kvar.
Blanda sedan i tahini, citronsaft, olivolja och pressa i vitlöksklyftorna.
Rör om och smaka av med salt.

215_3247 (1)

Till grillsäsongen som nu är igång passar även den här fräscha salladen med ugnsbakade betor (polkabetor i det här fallet), blandad småbladssallad, edamamebönor och hyvlad parmesan. Lite olivolja ringlat ovanpå.

Lite färgglada tips till sommarmaten 🙂