Etiketter

, , , ,

Chèvre är bland det godaste jag vet. Gratinerad förstås.
Gärna med lite flytande honung ringlad över. 

Kvällens middag blev väldigt enkel och god,
Gratinerad chèvre på ciabatta, serverad med rostade pumpafrön, edamamebönor och min senaste favorit: rödbetsgroddar. Enkelt, vackert och gott!

215_2255 (1)

Gratinerad chèvre på ciabatta med färgglada tillbehör:

Sätt ugnen på 190 grader.
Dela brödet och skär upp i önskad portionsstorlek. Skär skivor av chèvren och lägg ovanpå brödet. 
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Gratinera i ugn tills osten fått en fin gyllene färg (passning krävs) i ca 10 min.

När du tycker att osten fått lagom fin färg och ser lagom gratinerad ut så ta ut plåten ur ugnen.
Drag bort bakplåtspapperet med de gratinerade bröden på och lägg upp direkt på köksbänken.
Detta för att få bort den varma plåten. bakplåtspapperet svalnar direkt.
Nu är det fritt fram att dekorera med honung, sallad, nötter, frön, groddar eller vad helst ni vill.

Bon appétit!