Etiketter

, , , , , ,

Den 23-24 april är det dags för årets lakritsfestival. En höjdpunkt för oss alla lakritsälskare :-).

Precis som förra året kommer man även i år att kunna avnjuta en trerätters meny komponerad av ”lakritskocken” Douglas Spiik. (Bordsbokning gäller)
Det kommer även att finnas möjlighet att själv få tillaga desserten under ledning av Douglas i en lakritsmatlagningskurs.

Var igår inbjuden på pressvisning/provsmakning av den kommande festivalmenyn.

215_2147

215_2152
Desserten kommer att gå i svart och guld bland annat…

215_2116
Förrätten bestod av halstrad lax med lakritsgranulat, lakritsrökt svartrot, rödbetsås, en persiljesås samt havskräftsskum Fantastiskt gott!
Douglas halstrar laxen på ett mycket effektivt sätt måste jag säga.

215_2128
Under festivalen kommer även samarbetet mellan Lakritsfestivalen och Douglas presenteras i form av en serie lakritsprodukter som tex en grillkrydda, en glaze och en chutney.

215_2131
Preparering av förrätt.

215_2124
Riven lakritsrot som tänds på och sedan fungerar som en rökbädd åt svartroten.

Varmrätten som vi fick prova igår var oxkind som hade fått koka riktigt länge, serverad med lakritsbrynta rotsaker.
Den hamnade aldrig på bild tyvärr men den var fantastiskt god, min favoriträtt av dessa tre.

215_2109
Den här vackra tårtan (helt dekorerad i lakrits) kommer också att kunna beskådas på festivalen. Den är skapad av superduktiga Liv Sandberg från Cake Art.

Är du lakritsälskare så missa inte att boka in den 23-24 april.
Lakritsfestivalen äger rum i Annexet vid Ericsson Globe.