Etiketter

, , ,

Rödkål är verkligen både gott, användbart och vackert. Just nu gör jag mycket sallader med rödkål i.

Ikväll blev det sallad på strimlad rödkål, förvällda edamamebönor (så vackert ihop), ruccolasallad och smulad fetaost. Lite olivolja ringlad över och ett par par varv med svartpepparkvarnen och vips har man en god och fräsch sallad till maten.

215_2001

Nu när sportlovet väntar runt hörnet tänkte jag passa på att tipsa om våra favoritpannkakor här hemma.
Världens godaste!
215_2397

Favoritpannkakor ca 8-10 st
100 g smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
1-2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
1 msk strösocker
3 1/2 dl mjölk

Tillbehör
Vispgrädde
Färska bär

Vispa samman ägg och mjöl och tillsätt det smälta smöret. Blanda i övriga ingredienser.
Låt smeten stå och vila en halvtimme och grädda sedan pannkakorna.
Servera dem med vispad grädde och färska bär eller sylt.

Nu väntar veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock.

Kram!