Etiketter

, ,

Helt klart den godaste salladen på länge!!
Vacker blev den också med rödkålssallad, edamamebönor, isbergssallad, basilika och hummer. Till det en rejäl klick vitlöksdoftande aioli.
215_1602

Ibland blir det lite olycksfall i arbetet och så blev det häromdagen när jag skulle göra aiolin till den här salladen.

Aiolin skar sig retligt nog och för att rädda den hällde jag i allt i min lilla mixer, droppade i kall citronsaft och klickade i ett par skedar riktigt mogen avocado.
Körde mixern på högsta hastighet och
vips så hade jag en härligt krämig lite limefärgad aioli som blev jättegod.
Slutet gott allting gott med andra ord.

215_1595
Att steka hummerköttet i smör, lite flingsalt och vitlök blev magiskt gott.

215_1571Hade gjort rödkålssallad innan istället för vitkålssallad till pizzan vi åt i helgen.

Sallad med vitlöksfräst hummer

1 hummer/portion 
Edamamebönor, förvällda och fortfarande ljumma
Rödkål, färsk eller rödkålssallad som görs innan
Isbergssallad eller annan valfri sallad
Färsk basilika
Ev. svartpeppar, grovmalen

Tag ut allt kött ur hummern och rensa bort det man inte vill ha med. 
Dela köttet i mindre bitar förutom köttet från klorna som är lagom stort och blir vackert när man steker dem.
Fräs allt hummerkött i smör, lite flingsalt och ett par pressade vitlöksklyftor.

Lägg upp sallad på en tallrik, strö bönorna och rödkålen över och lägg upp det nystekta hummerköttet. Klicka på lite aioli och garnera med lite färsk basilika.

Rödkålssallad (Pizzasallad)
500 g rödkål

Marinad
2 msk olja

1 msk vatten
1 msk vinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar, grovmalen

Strimla vitkålen fint. Koka upp ingredienserna till marinaden i en stor gryta.
Blanda ner rödkålen och låt svalna.

Smaklig spis!