Etiketter

, , , , , ,

215_0692

Gott nytt 2016 till er alla! Hoppas att ni hade en fin nyårsafton.
Här hemma åt vi gott och hade en jättemysig kväll. 

Till dessert åt vi en pannacotta med vit choklad och jordgubbar ni bara måste testa! Så enkel och så god.
Jag älskar pannacotta med vit choklad och att mixa jordgubbar och blanda i gjorde den ännu godare.

215_0734

Till pannacottan drack vi det här goda mousserande vinet Fresita med smak av söta jordgubbar. Ett fruktigt vin (8%) som passade perfekt till den här desserten.
(Art.nr: 7866 och kostar 84:-)

Antingen dricker man den som den är eller kanske som en drink med is och färska jordgubbar i. Gärna med en kvist färsk grönmynta till.

215_0709
Pannacotta med vit choklad och jordgubbar.
Ett desserttips även för alla hjärtans dag ❤

Pannacotta med vit choklad och jordgubbar
Recept till 4 port.

2,5 dl grädde
2 msk socker
1,5 st gelatinblad
100 g vit blockchoklad
5-6 st färska jordgubbar

Bär till garnering

Lägg gelatinbladen i blöt. Mixa jordgubbarna.
Koka upp grädden med sockret ett par minuter. 

Bryt ner chokladen i en bunke och tillsätt det uppblöta gelatinbladet samt de mixade jordgubbarna.
Häll den varma blandningen över och rör till en jämn smet.

Jag silade blandningen medan jag hällde upp den i dessertskålarna för att undvika ”jordgubbsklumpar”.
Ställ in skålarna i frysen ett par timmar.

Tag fram skålarna och ställ dem i kylen någon timme innan servering.

Vid servering, garnera med jordgubbar, hallon eller blåbär.

Tips!
Den här pannacottan kan man med fördel förbereda dagen innan den skall njutas av.

Önskar er en trevlig kväll!