Etiketter

, , , , , , , , ,

215_0466

Nyårsafton närmar sig och jag håller för fullt på att planera nyårsmenyn. Det lutar åt hummer och oxfilé, älskade klassiker som går hem hos de flesta. 

Jag älskar nyårsafton och känslan av förväntningarna inför ett nytt år.
Har så mycket roligt att se fram emot och längtar extra mycket efter tolvslaget i år ;-).

215_0449 (1)

Ett tips på Champagne till tolvslaget är ”The Pleaser” från The Per Gessle Selection

Smaken är mineraldriven och välbalanserad med inslag av persika, nektarin och har en fin nötighet. Druvorna är Chardonnay 60% samt Pinot Noir 40%.

The Pleaser är framtagen tillsammans med champagnehuset Charles Ellner, beläget i Épernay i hjärtat av Champagne.

The Per Gessle Selection är samlingsnamnet på den serie viner som Per Gessle tagit fram i samarbete med några av världens mest framstående vinmakare.

215_0402

Vi blev väldigt förtjusta i den här champagnen. Den är både frisk och fräsch och har en riklig smak som dröjer sig kvar.

Den passade perfekt till de här laxkrustaderna:

Laxkrustader  6 st
5-6 skivor rökt lax i skivor
2-3 msk crème fraîche 
Saften ur en halv citron
Dill
Svartpeppar grovmalen
1 paket med 6 st krustader

Skär laxen i små bitar och blanda den med crème fraîche, citronsaft, och klippt dill efter smak. Blanda om och smaka av med lite grovmalen svartpeppar.
Klicka i röran i krustaderna och låt dem stå svalt en stund innan servering.

Tips!
Spara lite hackad lax och toppa krustaderna med den alt. någon god rom samt liten dillkvist.

215_0461

215_0252
The Pleaser, art nr:77655.
Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Pris: 315:-