Etiketter

, ,

215_9108
Förrätten serverad på en sked? Ju enklare desto bättre säger jag.

Lite löjrom med klassiska tillbehör som crème fraîche och rödlök serverat på en matsked med lite pressad citron över. Gärna med ett glas gott bubbel till.
En toppenstart på middagsbjudningen (och minimalt med disk). Något till nyårsafton kanske?

Två stycken blir en lagom förrätt.

Här har jag istället för att garnera skedarna med dill smulat över rostad grönkål som blivit en favorit på sistone.

215_9116 (1)

Rostad grönkål:

Skölj, torka och repa valfri mängd färsk grönkål och sprid ut den på en bakplåtspappersklädd plåt. Stänk lite olivolja över och blanda runt.
Flingsalta lite och sätt in plåten i ugnen som värmts upp till 180 grader.

Ta ut plåten och rör om allt efter 5 -7 min och sätt in plåten igen i ca 5 min.
Grönkålen ska ha fått lite rostad färg och låta prasslig, då är den klar!

Tips!
Rostad grönkål är jättegott som snacks också.