Etiketter

, ,

215_9217Vissa delar av Sveavägen i Stockholm har verkligen genomgått en fantastisk förvandling de sista åren.
Stora kontorskomplex har fått lämna plats för restauranger och till och med hotell.

På Sveavägen 48 huserar numera Hotellet Miss Clara by Nobis i en vacker fastighet byggd 1910 där det under många år bredrevs en flickskola vars rektors förnamn var just Clara.

Jag älskar att det ligger ett hotell just där. Det lyser upp och gör hela kvarteret mer inbjudande.
Hotellets restaurang med samma namn serverar svenska och internationella brasserie-rätter i modern tolkning.

215_9252 (1)Restaurangen är rymlig med högt i tak, stora härliga fönster och perfekt nedtonad belysning för mysiga middagar.

Nu går jag direkt in på det bästa av allt, nämligen maten, alltså vilken mat!
Både min förrätt och min varmrätt var bland det godaste jag ätit någonsin.

Servicen var fantastisk och vi fick väldigt bra rekommendationer när vi bad om det. Både mat- och dryckesmässigt.

215_9234

215_9257 (1)
Den här Cevichen var helt fantastisk. 

”Ceviche på tonfisk med passionsfrukt, koriander, sötpotatiscréme, sesamfrön och amarillochili”
Den här rätten ska jag definitivt försöka tolka på mitt sätt här hemma.

215_9260
Per njöt av klassikern ”Blinier med Kalix löjrom, smetana, gräslök och rödlök”.

(Gillar det snygga upplägget av de båda löksorterna.)

Är man fiskälskare som jag är rekommenderar jag att välja rödingen till varmrätt.
Den var helt sagolik ”Halstrad röding med rostad blomkål, löjrom och citroncréme med höstäpple och hasselnötssmör”.

(Nu vågar jag ju inte lova att den alltid finns på menyn men gör den det nästa gång vi går dit tänker jag absolut ta den igen.)

IMG_1750 (1)Per valde på rekommendation långkok på lamm som gick under rubriken ”Månadens långkok”.
En rätt han kommer att drömma om säger han så jag gissar att den var toppen 🙂


Jag får väldigt ofta frågor om tips på bra restauranger i Stockholm.
Miss Clara är som ni förstår ett självklart tips.

Apropå tips, här på Foodfolder.se hittar ni massor av mat- vin & restaurangtips. Klicka här för att inspireras.