Etiketter

, , , ,

215_7408
Ännu en solig dag!
Visst, det bet lite mer i kinderna idag än igår men lika gnistrande vackert har det varit för det.

Jag bjöd hem min mamma på lunch och vi satt länge (invirade i filtar till en början) ute på altanen och bara njöt av att faktiskt kunna sitta och äta lunch utomhus i oktober.

Det blev en riktigt vegetarisk lunch.
Inte för att någon utav oss är vegetarianer utan för att vegetarisk mat är så himla gott 🙂
215_7371

Dessa raringar fick jag hem igår (polkabetor).
Jag älskar betor av alla de slag och av dessa gjorde jag en carpaccio med smulad fetaost och hackad krondill på. Så enkelt och så gott!

215_7378

Koka de färska betorna i lättsaltat vatten tills de blivit lagom mjuka, känn med en sticka.
Häll av vattnet och dra av skalet när de svalnat något.
Skär upp betorna och lägg upp dem på ett fat och smula en god fetaost över.
Hacka krondill och strö över. Ringla till sist lite olivolja över.
215_7402
En tomatsås fick också stå och puttra på spisen ett bra tag innan den fick göra den fyllda pastan sällskap på tallriken.
Jag valde ricotta- och spenatfylld pasta.

Enkel tomatsås till pasta, 2-3 pers:

1 gul lök
1 pkt krossade tomater
2-3 väl mogna tomater
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
Salt och peppar
Oregano (torkad), en rejäl nypa
Färsk basilika
1 vitlöksklyfta
Olivolja till stekning

Parmesanost riven

Pasta

Finhacka den gula löken och fräs upp den i olivolja i en stekpanna.
Häll på de krossade tomaterna och tillsätt de mogna tomaterna helst utan skal.
Blanda om allt och tillsätt vinet, tomatpurén och kryddorna och låt stå och puttra på spisen ett tag. Smaka av och låt fortsätt puttra vidare. 
Såsen skall inte kokas torr, då får mer vin eller vatten tillsättas.

När såsen börjar bli klar så pressa i en vitlöksklyfta och hacka ner lite färsk basilika och rör om allt.

Dra stekpannan från den varma plattan och låt tomatsåsen få stå och vila lite.

Servera sedan tomatsåsen till nykokt pasta.

Dessa två lättlagade rätter smakade toppen i höstsolen ❤