Etiketter

, , , , , , , ,

215_5972

Dessa tre nyheter från Arlas Kockserien har jag fått bekanta mig med idag.
Tre nyheter som för mig som är en riktig smörälskare är mer än välkomna i köket.
Ser tex. mycket fram emot att få spraya mina pajformar istället för att gnida in dem. Minska på kladdet alltså.

Alla dessa tre produkter kommer att finnas i butik fr o m tisdag nästa vecka (v. 38).
215_5898

215_5915

Arla presenterade sina nya produkter i samband med ett matlagningsevent på Cajsa Warg vid St:Eriksplan i Stockholm. En härlig matbutik med ett restaurangkök en trappa upp.
Där presenterade Gustav Trädgårdh, köksmästare och vinnare av Kockarnas kamp en meny där dessa tre produkter ingick på olika sätt.

Vi som var där blev indelade i tre grupper och fick tillsammans laga ihop en rätt.
Jag hamnade (som jag helst önskade) i dessertgruppen.
Och vilken dessert sedan… så galet god. Hasselnötssmulpaj med rabarberkompott och vispad grädde med vanilj.

215_5961Till den här underbara efterrätten använde vi Kockserien Smörstavar som nu kommer att finnas i 100 grams stavar.

215_5910Här ser ni upplägget till dagens förrätt: Kokt grön sparris med friterad Grebbestads Ansjovis, pocherade vaktelägg och bearnaisesås.

Jag som inte gillar ansjovis blev glatt överraskad, som friterade smakade de riktigt gott.
Sparrisen, bean och vakelägget var suveränt gott.
215_5950
Till bearnaisesåsen användes Kockserien Klarifierat Smör.

215_5944En koncentrerad mästerkock in action… 
(Ingen dålig knivtatuering ;))

Varmrätten gick inte av för hackor den heller, Färskpasta Frutti di Mare med färska räkor och halstrade pilgrimsmusslor.
215_5953 (1)Till den här rätten halstrades pilgrimsmusslorna i Kockserien Smör & Rapsolja Spray.

Till den goda maten drack vi ett gott alkoholfritt bubbel, No 1 Goda bubblor.
215_5904

Och när vi inte åt eller lagade maten såg vi ut så här större delen av tiden…
215_5912Agnieszka från Spot and Tell i plåtningstagen 🙂

Stort tack till Arla och Jung Relations för en härlig eftermiddag!