Etiketter

, , , , , , ,

IMG_1006
Har ju nämnt tidigare att jag just nu deltar i en recepttävling arrangerad av Cono Sur och Spring Wine & Spirits.
En recepttävling där mat- och vinbloggare från olika länder bl a Sverige har bjudits att delta.

Jag tävlar med den här rätten/receptet.

För ett par veckor sedan var vi alla deltagare från Sverige bjudna på en fantastisk middag på trevliga Restaurangakademin i Stockholm.

En jättetrevlig kväll med underbart god mat och goda viner och jättetrevliga (och duktiga) bloggkollegor.

Vi delades in i olika matlag där vi fick ansvaret för att lägga upp och servera de olika rätterna.

Jag hamnade i gruppen som fick arrangera den här vackra och vansinnigt goda förrätten:
Rimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion, ärtskott, spritärtor och forellrom.
IMG_1021
Den här rätten var något av det absolut godaste jag ätit.
Receptet är komponerat av den grymma kökschefen på Restaurangakademin Julius W
allmo.
Inte bara den här rätten utan alla rätter vi fick var komponerade av Julius för övrigt.
Innan den här rätten serverades
fick vi smaka dessa godsaker som en amuse-bouche:
IMG_1011
Kyckling- och anklevercreme på surdegskrutong. Fantastiskt gott.

IMG_0989
Ett av de goda vinerna vi drack, Cono Sur, Single vineyard Chardonnay.

Kyckling- och ankleverpastejen är jag väldigt sugen på att göra snart.

Kyckling- och ankleverpastej (10 pers)
250 g kycklinglever
50 g anklever
2 ägg
2 msk portvinskokt lök
300 g smör 60 grader
Salt och peppar

Mixa kycklinglevern och passera genom sil.
Häll tillbaka i mixern och mixa ner anklever, lök, ägg, och sedan 60 grader varmt smör i en jämn stråle.
Salta, peppra och smaka av.
Häll upp i porslinsformar och baka under plastfolie ca 14 min i 120 grader. Kolla med termometer, den är klar vid en innertemp på 62 grader. Kyl av.

Servera på smörstekt surdegsbröd med syltade äppelbitar och lite persilja till.
Recept av Julius Wallmo.

IMG_1024
Nästa rätt blev Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse, och picklad schalottenlök.

IMG_1026Den här kantarellrisotton med hyvlad tryffel var verkligen to die for.
Har nog aldrig ätit en så god risotto. Den blev kvällens sista maträtt.

Det var verkligen en otroligt trevlig kväll och roligt att få träffa nya och gamla bekanta.

Klicka här för att se alla fina bidrag i tävligen och varför inte lägga en röst ;)?

IMG_0988 (1)