Etiketter

,

Jag blev så sugen på tortillas idag.
Dubbeltortillas som man steker på båda sidor med en massa gott i mellan.
Tortillas är ett supergott alternativ till de hårdare tacoskalen och tacochipsen.
Man har ju samma ingredienser i som till tacos så det går perfekt att kombinera.

215_2871Lägg en tortilla i en stekpanna som hettas upp under tiden. Lägg på liknande fyllning som till tacos. 
Jag la på köttfärs (stekt i tacokrydda). jalapenos, salsa, guacamole och färsk koriander. Riven ost är också gott att ha i, gärna med lite smak.
Lägg sedan en tortilla över och platta till.

Ta en bred stekspade och lyft upp och vänd tortillan snabbt så att den får gräddas på andra sidan också.
En liten stund bara så att inte tortillan inte bränns vid.

215_2877När den fått gräddas på båda sidor är det dags att lyfta över den till en tallrik.

215_2899K
licka eller ringla på lite gräddfil över. Strö lite mer koriander och kanske klicka på lite mer guacamole.
Klart att serveras!
215_2925
Skär upp den varma tortillan så att det goda ovanpå får smälta samman med det varma innehållet.
Servera med sallad till.

Det här är så gott! Mycket godare än tacos, tycker jag.
Och det går ju som sagt att kombinera.

Receptet är inspirerat av Sigrid Barany´s tortillarätt.