Etiketter

, , ,

215_2768

Den här tårtan går jättesnabbt att göra och passar perfekt som midsommartårta.
Tårta hör midsommar till tycker jag, jordgubbar också.
Jag har ofta lemoncurd hemma som jag använder till tårtfyllning bl a  men den här gången använde jag pomeranscurd istället. Det blev supergott!

Har du följande ingredienser hemma fixar du den här tårtan på mindre än 10 minuter:

Tårtbottnar (3 delar)
2-3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar (räcker både till fyllning och till garnering)
3-4 msk lemoncurd, pomeranscurd eller någon annan kräm som du vill blanda ut grädden med.
2-3 tsk vaniljsocker

Skölj och rensa färska jordgubbar. Hacka ner dem i småbitar så att det blir som en jordgubbsröra.
Vispa grädden lite lätt och tillsätt tex. lemoncurd. Fortsätt att vispa tills grädden blir lagom fast. Blanda ner jordgubbshacket. Blanda om allting försiktigt och bred sedan ut fyllningen på alla tårtbottnarna inklusive den översta.
Garnera med färska jordgubbar eller andra färska bär. Tårtan är klar!

Låt den stå i kylen en halvtimme innan den serveras.

Ät & njut!

215_2736

Den här supergoda pomeranscurden finns att köpa här

Ha en underbar kväll!
Här öser regnet ner…