Etiketter

, , ,

215_2011

Den här rätten mina vänner måste ni prova. Så enkel och snabblagad.
Nja om man har någon som sköter grillningen i all fall…
Den går rätt så snabbt att förbereda i alla fall 😉

Se till att ha följande hemma:
Laxfilé, färsk eller tinad
Ruccolasallad
Pinjenötter
Rädisor
Pärltomater
Olivolja
Svartpeppar 
Flingsalt

Potatis, jag använde mig av sorten Asparges idag. Den har så tunt skal att man inte behöver skala den.

Aioli
Vi provade Eriks ekologiska aioli idag.
Den var riktigt god. Är inte så förtjust i köpt aioli annars men den här höll måttet bra.
Eller mer än bra. Kom på mig själv att smaka den med sked direkt ur burken – flera gånger… aj aj.

215_1975

Tina laxen, skär den i mindre bitar och lägg upp den på ett fat och pensla den med en god olivolja och grovmal svartpeppar över. Låt den stå framme så att den inte är iskall när den skall grillas.

Skölj ruccolasallad, rädisor och tomater och blanda ihop till en sallad.
Rosta pinjenötterna i ugn och låt dem svalna. Strö sedan över salladen.

Förbered grillen.
Koka potatis.

Grilla laxfiléerna och servera dem tillsammans med sallad, potatis och god aioli.
Använd en stektermometer när laxen skall grillas så att den inte blir för torr alt. rå inuti.
Smaka av med lite flingsalt!

Ät & njut!
215_1952
215_1984

Ett halster är inte dumt att ha som grillredskap.