Etiketter

Fick ett mail på förmiddagen idag där det kort och gott stod: Supergod nudelsallad… Testa!!!

Därefter följde en rad ingredienser. 
Med de ingredienser som fanns med där var jag inte svårövertalad 😉 Där fanns alla goda ingredienser som hör en asiatisk rätt till.
Däremot fanns det ingen beskrivning med i vilken ordning salladen skulle tillredas, så resultatet nedan är en en fri tolkning av en ”supergod nudelsallad på mail” helt enkelt.
215_1775

Nudelsallad 4 port. 
1 pkt risnudlar (koka enligt anvisning, skölj dem kallt och klipp sedan sönder dem.)
1/2 paprika, tex gul
Salladslök 2-3 st.
En näve små tomater
Ruccolasallad, jag använde nästan ett helt tråg.
1 kruka koriander

Dressing:
2 msk sesamolja

4 msk solrosolja
2 msk fisksås
5 hackade torkade små piripiri 
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
Saften från en halv lime
(Lite risvinäger om man vill ha)

Jag började med att att koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Sköljde dem i kallt vatten och hällde på en tesked olja för att de inte skulle klibba ihop sig.

Därefter rörde jag ihop ingredienserna till dressingen och hällde över nudlarna och blandade om allt ordentligt.

Sedan sköljde jag tomaterna, paprikan, salladslöken och ruccolasalladen och skar upp dem i små bitar och blandade i nudelblandningen.
Sist hackade jag upp en kruka koriander (sparade lite till garnering) och blandade om alltsammans.

Därefter var det klart att serveras.
215_1796

Det blev en väldigt fräsch och god nudelsallad.
Ett tips är att även ha i färsk mogen mango, det passar perfekt till de asiatiska smakerna.

Den här nudelsalladen passar perfekt till kyckling, fisk och kött men är också jättegod som en egen rätt. Passar också bra som en rätt på buffébordet.

Rekommenderar lite ljus soja att servera till.

Smaklig spis!